2013 m. liepos 22 d.

Citrininiai keksiukai su vyšniomis


Mmmm...vyšnios! Bene vienos geriausių uogų! Keksiukai labai skanūs, ne per saldūs, tinka nemėgstantiems labai saldžių kepinių. Tačiau bent jau aš, kitą kartą kepdama, dėčiau daugiau cukraus,arba nedėčiau rudojo kaip kad dabar, mat galvojau jog jis suteiks kokį karamelinį skonį:D Na, bet reikia eksperimentuoti kol atrasi tą aukso viduriuką...:)


Reikės:
  • 4 kiaušinių
  • 200g cukraus (naudojau 100g rudojo ir 100g baltojo)
  • ~370g miltų
  • ~200g sviesto
  •  2,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 2 arb. š. citrinos žievelės (t.y. vienos citrinos žievelė) ir citrinos sulčių
  • 8 š. pieno
  • žiupsnelis druskos
  • šaukštas krakmolo
  • keletą gerų saujų vyšnių (be kauliukų)
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudedame išlydytą, atvėsintą sviestą, pieną, druską, citrinos žievelę ir sultis, viską gerai išmaišome. Prasijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir dalimis sudedame į skystąją masę, išmaišome. Sudedame vyšnias ir pilame tešlą į keksiukų formeles (užpildoma 2/3 formelės), kepame ~180 įkaitintoje orkaitėje apie 20-25min, arba kol įsmeigus pagaliuką ant jo nebus tešlos. Atvėsintus pabarstome cukraus pudra.
Skanaus!



P.S. Vietoj 4 š. pieno dėčiau grietinės, manau tai suteiktų daugiau drėgnumo. purumo:) Kai išbandysiu su grietine būtinai patalpinsiu kaip sekėsi.

Citrininių keksiukų receptas čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą