2013 m. gegužės 3 d.

Keksas su rabarbarais ir rome mirkytomis razinomis

Šį keksą kepiau Mamos dienai. ;] 
Toks visai nieko keksiukas, tačiau bent jau man pasirodė sausokas, reikėtų dar kažkokių tai skysčių, kad suteikti jam drėgnumo.

Jam reikės: 
  • 450g miltų
  • 4 kiaušinių
  • 250g aliejaus arba lydyto kepinių margarino ar sviesto (kaip kam skaniau;])
  • ~200g cukraus (originaliam recepte rašo 1,5 stiklinės)
  • žiupsnelio druskos
  • vanilinio cukraus (dėjau iš akies)
  • 2 nubraukti šaukštai kepimo miltelių
  • rabarbarų ir rome mirkytų razinų (pagal skonį, galima pasirinkti ką dėti arba ko nedėti;]) 
Gaminimo eiga:
Išplakti kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska. Tada sudėti atvėsintą ištirpintą kepinių margariną ir prasijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti. Sudėti rabarbarus ir razinas. Visą masę sukrėsti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepti apie 50min. tikrinant mediniu pagaliuku(jei tešla nelimpa prie pagaliuko - keksas iškepęs). Iškepusį keksą ataušinti, išimti iš formos ir papuošti kaip tik sugalvojate. Skanaus! ;]







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą