2013 m. balandžio 26 d.

Trapios tešlos pyragas su obuolių uogiene

Žiemos atsargų panaudojimui šis pyragas kaip tik! Tarp norimų sunaudoti produktų jau ilgai savo eilės laukė obuolių uogienės, tad pasiraitojus rankoves ir įgyvendinau jų norą tapti kažkuo mielu skrandukui.;]

Reikės: 
  • 250 g miltų
  • 150 g kepinių margarino
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 0.5 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelį druskos
  • obuolių uogienės
Gaminimo eiga:

Margariną supjaustyti kubeliais ir ištrinti su miltais, kol gausis biri,drėgna masė. Tada sudėti likusius ingredientus ir gerai išminkytą tešlą dėti ~1val. į šaldytuvą kol tešla sukietės. 2/3 paruoštos tešlos iškočioti (ne per daug plonai), dėti į kepimo skardą. Sudėti obuolių uogienę, o ant viršaus likusią tešlos dalį galite užtarkuoti arba iškočioti ir dėti juosteles (dariau mišrų papuošimą ;]). SKANAUS!




Šį pyragėlį radau http://www.virtuveskerteles.lt/pyragas-su-obuoliene/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą