Pyragas su varške ir rabarbarais
Jei mėgstat varškę ir rabarbarus - šis pyragas kaip tik jums! Toks maloniai gaivus, jaučiasi citrusas, tik kitą kartą kepant į tešlą dėčiau daugiau cukraus, nes buvo ji tokia kaip ir be skonė:)
Reikės:
- 100g kambario temperatūros sviesto
- 4 kiaušinių (1 - tešlai, 3- įdarui)
- 200g miltų
- ~100g cukraus galima ir šiek tiek daugiau, tikrai nepakenks:) (visas cukrus įdarui, o tešlai tereikia žiupsnelio arba šaukšto, čia jau kaip labiau patinka darykit:)
- žiupsnelio druskos
- 400g varškės
- 5 v.š. natūralaus jogurto (keičiau grietine, manau skonio nepagadino:)
- vieno apelsino žievelės (naudojau citrinos)
- 5 jauni, 30cm ilgio rabarbarų lapkočiai, tačiau juos supjausčius pasirode per mažai, tai pridėjau šiek tiek daugiau juk kuo daugiau tuo geriau ir skaniau:)) + imečiau keletą aviečių.
Į dubenį dėkite kambario temperatūros sviestą. Suberkite druską, cukrų
ir gerai išsukite mediniu šaukštu arba mikseriu. Įmuškite kiaušinį ir gerai
išmaišykite. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į
maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę.
Rabarbarus nulupkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais. Varškę su
cukrumi ištrinkite šakute. Po vieną įmuškite likusius 3 kiaušinius. Sukrėskite
natūralų jogurtą, suberkite tarkuotas apelsinų žieveles, išsukite.
Įmaišykite smulkintus rabarbarus.
Iš atvėsusios tešlos iškočiokite nestorą, kiek didesnį nei apvalios kepimo formos skersmens lakštą. Jį įtieskite į kepimo formą, kraštelius kruopščiai prilipinkite prie kraštų. Užtieskite kepimo popieriaus lakštu, ant viršaus užberkite džiovintų žirnių. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Atvėsusiame tešlos dubenėlyje tolygiai paskirstykite varškės ir rabarbarų masę. Kiškite atgal į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes.
Iš atvėsusios tešlos iškočiokite nestorą, kiek didesnį nei apvalios kepimo formos skersmens lakštą. Jį įtieskite į kepimo formą, kraštelius kruopščiai prilipinkite prie kraštų. Užtieskite kepimo popieriaus lakštu, ant viršaus užberkite džiovintų žirnių. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Atvėsusiame tešlos dubenėlyje tolygiai paskirstykite varškės ir rabarbarų masę. Kiškite atgal į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes.
Skanaus!
Recepto šaltinis žurnalas Ji.
Recepto šaltinis žurnalas Ji.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą